Waiting for...

Búcsú a Jóga a várandósságért programtól

Lezárult a Jóga a várandósságért program 3 hónapon át tartó sorozata. Nagyon tanulságos volt számomra, sok felismeréssel gazdagodtam. Örülök, hogy részt vettem benne. Márciusban kezdtük az egészet és úgy volt felépítve a sorozat menete, hogy belemélyedtünk kicsit a múltba, dolgoztunk a jelenen, aztán pedig foglalkoztunk a jövővel. (Korábbi jógás bejegyzésekről itt és itt olvashatsz). A záró alkalom… Tovább »

A lombikosok 10 parancsolata

A napokban a szokásos netes szörföléseim kapcsán találtam egy nagyon érdekes írást. A lombikosok 10 parancsolata. Jót mulattam rajta. Jó néhány pontban simán magamra ismertem (pedig még nem is lombikoztunk). Kérem, hogy jelentkezzen, aki maradéktalanul be tudta tartani… A kezelés alatt nem olvasgatunk internetet, „szakirodalmat”, semmit, ami a lombikkal, meddőséggel kapcsolatos! Csak felesleges agyalásra ad okot…. Tovább »

Anyaseb

Tudtad, hogy amikor a nagymamád terhes volt anyukáddal, akkor az anyukádban lévő petesejt formájában már Téged is magában hordott? Tudtad, hogy amit anyaként továbbadsz, az nemcsak a gyerekedre, hanem az unokádra, dédunokádra is kihat? Tudtad, hogy a magadban hordozott, megmagyarázhatatlan félelmek valójában nem is a tieid, hanem a női felmenőidnek köszönheted őket? Mindannyian hordozunk magunkban/magunkon… Tovább »

Ígéret – avagy amikor a sors segít betartani :-)

Pár héttel ezelőtt megfogadtam magamnak, hogy az első lombik eredményéig nem fogok olyan cikkeket, írásokat bújni a neten és sehol máshol, amik a lombikkal, a petesejt leszívással, a beültetéssel, stb. kapcsolatosak, valamint számadatok, statisztikák vannak benne a sikerességről, sikertelenségről. Keményen tartottam is magam az elhatározásomhoz, mígnem a múlt héten elvetődtem a könyvtárba, ahol kerestem Buda… Tovább »

Lehet másként

Tegnap újra a Jóga a várandósságért program (a korábbi tapasztalataimról itt olvashatsz) egy soron következő óráján jártam. A téma – többek között – a hiedelmek, a félelmek, azok felismerése, elengedése volt. Még a múlt alkalommal kaptuk azt a „házi feladatot”, hogy gondolkodjunk rajta és írjuk össze, hogy milyen félelmeink, hiedelmeink vannak a terhességgel, a szüléssel, az anyasággal… Tovább »

Jóga a várandósságért

Tegnap már 5. alkalommal vettem részt a Csillagkuckó Jóga a várandósságért elnevezésű, 13+1 alkalmas programján, de mindeddig nem írtam róla. Sokáig tanakodtam, hogy mit is mondhatnék, nem igazán találtam a „hangomat”. A jógával való kapcsolatom korábban elég ambivalens volt. Mondhatjuk azt is, hogy nem igazán találtam meg benne a számomra rejlő üzenetet. Tettem ugyan kísérletet az elmúlt… Tovább »

Egy hipochonder vallomása

Hipochonder vagyok. A legrégebbi viszonyom azt hiszem, ezzel a fura nevű „betegséggel” van. Na ugye, hogy megmondtam én, hogy nincs velem minden rendben… Nem emlékszem már rá, hogy pontosan mikor is kezdődött, de valamikor zsenge kamaszkoromra tehető az első emlékem, amikor is portörlés közben megtaláltam a polcon az Orvos a családban c. bestsellert és kíváncsiságból… Tovább »

Fogadj örökbe

Az elmúlt időszakban a férjemmel egy három napos, örökbefogadásra felkészítő tréningen jártunk. Jó ideje beszédtéma volt már az köztünk, hogy el kellene indítani az örökbefogadást, tavaly novemberben meg is tettük az első szükséges lépéseket. Fogalmam sem volt arról, hogy működik ez ma Magyarországon, őszintén szólva csak azt tudtam, hogy mi a különbség a nyílt és… Tovább »

Március 8… Minek is nevezzelek?

Ambivalens érzéseim vannak a mai nappal kapcsolatban. Nem tudom eldönteni, hogy szeressem az ilyenkor körülvevő kitüntetett figyelmet, avagy kérjem ki magamnak és háborodjak fel rajta. Gyerekkoromban otthon sosem ünnepeltük a nőnapot, mert az én drága apukámnak pont ezen a jeles napon van a neve napja, így kikérte magának a nőnapot, közölte, hogy Zoltán nap van… Tovább »

A legjobb barátom

Az elmúlt hosszú-hosszú időszak (amióta a teherbeesési problémákkal küzdünk) nemcsak rengeteg nehézséget, hanem – furán hangzik – de iszonyatosan sok pozitívumot is hozott az életembe. Nem tudnék, és nem is akarok rangsort állítani a sok-sok pozitívum között, de az egyik ilyen, hogy ez idő alatt megismertem a legjobb barátomat. Nekem sajnos mindig is jöttek-mentek a… Tovább »

Hello lombik

Január. Új év. Új élet. Az ember ilyenkor hajlamos mindent újragondolni. Fogadkozni, hogy idén aztán tutira minden másképp lesz. (Idén leadok 5 kilót, lefutok 5 km-t, egészségesebben étkezem, még kevesebb cukrot eszem, stbstb.). Idén én is sok mindent másképp csinálok. Csak egy valamit nem. Idén is mindent megteszek azért, hogy gyerekem szülessen. A tavalyi évben… Tovább »

Nyílt levél a Testemhez

Kedves Testem, Már jó ideje együtt vagyunk és azt gondolom, hogy itt az ideje, hogy elmondjam azt, hogy is érzek Irántad. Megmondom őszintén, éveken keresztül rettenetesen haragudtam Rád. És én sokáig sajnos nem is voltam ennek tudatában. Hogy mégis hogy derült ez ki számomra? Elmesélem… Pár hete voltam egy önfejlesztő workshop-on, ahol az volt az… Tovább »

Mit adott nekem az elmúlt 3 év?

Így a blog 2. születésnapja tájékán arra gondoltam, hogy leírom mit is jelentett nekem az elmúlt három év. Az a három év, amiben folyamatosan harcoltunk azért, hogy kisbabánk legyen. Öt sikertelen inszemináció után egyenlőre vesztésre állunk a csatában, de a harcot a végén úgyis mi fogjuk megnyerni. Nézzük is, hogy mi is volt az elmúlt… Tovább »

Múlt. Jelen. Jövő.

Mennyire van befolyással a múltunk a jelenünkre és a jövőnkre? Befolyásolnak-e olyan múltban történt események, amelyekről nem is tudunk? Milyen hatással vannak a gyerekkorban – jó szándékkal – elhangzott mondatok a felnőtt életünkre? Egyáltalán, létezik, hogy a tudatalatti nagyban befolyásolja a jelenünket és a jövőnket? Ezek azok a kérdések, amiknek a felszínét korábban csak kapargattam,… Tovább »

A meddőség mögött

Fogadjátok szeretettel az Allianz (www.allianz.hu) blogversenyére íródott bejegyzésemet: Pár éve olvastam, hogy jót tesz az ember lelkének, ha kiírja magából az érzéseit, gondolatait. Nevezhetjük akár terápiának is. Üdvözöllek Benneteket az én terápiámon. Nem is tudom, hogy hol kezdjem, hiszen annyi mondanivalóm lenne… Gondolkodtam azon, milyen címet adhatnék ennek a bejegyzésnek… “Ha nem jön a gyerek…”, “Mihez… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!