Waiting for...

Apró örömök

A múlt héten sok olyan tevékenységben volt részem, amelyek kellemes emlékkel töltenek el, szívesen emlékszem rájuk vissza. Ezekből szemezgetek most Nektek egy kicsit. Hétfőn részt vettem egy előadáson/workshopon, melyet Zádrovich Aliz tartott, Anya leszek, ha eljön az ideje címmel. Alapvetően az endometriózis miatt akadályoztatott nőknek volt kitalálva a program, de számomra is nagyon érdekes volt. Találkoztam… Tovább »

Rajzold le, hogy mit érzel… (avagy az érzéseim 3 képben)

Elég semmitmondó, amolyan minden mindegy állapotban/hangulatban érkeztem a minap Árvai Nórihoz, aki látva ezt a nihilt, úgy döntött, hogy rajzolni fogunk (vagyis én). Többféle érzést kellett papírra vetni, amihez előtte megkaptam az instrukciókat. Ebből most hármat osztanék meg veletek, bár előre bocsátom, hogy az egy enyhe kifejezés, hogy nem tudok rajzolni. Szerintem egy ügyes kezű óvodás is… Tovább »

A gyerek, mint válóok?

Mostanában sokat beszélgetünk a férjemmel arról, hogy milyen lelki akadályai (mivel úgy néz ki, hogy fizikai nem igazán van) is lehetnek a sikertelenségünknek. Sokat beszélgettünk arról is, hogy mindketten nagyon féltjük a kapcsolatunkat az előttünk álló feladattól. Most persze lehet ránk a követ vetni, hogy minek az ilyeneknek egyáltalán gyerek? Biztos nem is akarunk igazán… Tovább »

8 életkép a leendő anyaságomból

Az inszeminációt követően 3 nappal Nórival megint haptonómiáztunk. Elmondta, hogy a haptonómia abban is tud segíteni, hogy meg akarjon foganni az a baba és ha már megfogant, akkor meg is maradjon. Azt mondta, hogy bizonyított tény, hogy a terhesség alatt haptonómiára járó anyukák könnyebben szülnek, a gyerekük is sokkal nyugodtabb lesz a későbbiek folyamán. Szóval, fekvő… Tovább »

Relax a petefészkeimért

A tegnapi nap folyamán újra Árvai Nórinál jártam, akivel most a közelgő ultrahang vizsgálatra tekintettel arra „gyúrtunk” – egy kis relaxációval -, hogy a megfelelő időben megfelelő méretűek legyenek a petesejtjeim. Nem is gondoltam volna korábban, hogy a relaxáció erre is megoldás lehet. Úgyhogy mondhatjuk, hogy minden egyes látogatásom alkalmával érnek újabb és újabb meglepetések…. Tovább »

A haptonómiáról röviden

A napokban újra Árvai Nóránál jártam, akivel azt tűztük ki célul, hogy utánanézünk annak, hogy mitől is lehet bennem egy gát a terhesség bizonyos szakaszaival kapcsolatban. Nóri azt javasolta, hogy próbálkozzunk meg ezúttal a haptonómiával. Bevallom korábban sosem hallottam még erről az eljárásról, így kíváncsian (és azért egy kicsit félve is) vágtam bele ebbe a kalandba: „A haptonómia… Tovább »

A relaxáció és én

Nem állunk olyan régi viszonyban egymással. Korábban csak két alakalommal vettem részt relaxáción, mindkétszer a korábbi pszicho dokik próbálkoztak vele és nem vált be. De most. Valami történt. Először most is kissé szkeptikus voltam, amikor a műtét előtt Nóri javasolta, hogy csináljunk egy mély relaxációt, ami segít elképzelni, hogy mi fog ott történni, segít elengedni a… Tovább »

Pszichológus újra

Tegnap újra pszichológusnál jártam. Korábban is írtam már róla, hogy milyen élményeim voltak az ilyen üléseken, ezért hosszú ideje hanyagoltam már ezt a témát. Aztán, amikor pár héttel ezelőtt meglebegett fölöttem az endometriózis kardja, egy kissé kiborultam és úgy éreztem, hogy szükségem van arra, hogy beszélgessek erről valakivel. Nem a férjemmel, nem egy csoporttal, nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!