Waiting for...

Anyaseb

Tudtad, hogy amikor a nagymamád terhes volt anyukáddal, akkor az anyukádban lévő petesejt formájában már Téged is magában hordott? Tudtad, hogy amit anyaként továbbadsz, az nemcsak a gyerekedre, hanem az unokádra, dédunokádra is kihat? Tudtad, hogy a magadban hordozott, megmagyarázhatatlan félelmek valójában nem is a tieid, hanem a női felmenőidnek köszönheted őket? Mindannyian hordozunk magunkban/magunkon… Tovább »

Fogadj örökbe

Az elmúlt időszakban a férjemmel egy három napos, örökbefogadásra felkészítő tréningen jártunk. Jó ideje beszédtéma volt már az köztünk, hogy el kellene indítani az örökbefogadást, tavaly novemberben meg is tettük az első szükséges lépéseket. Fogalmam sem volt arról, hogy működik ez ma Magyarországon, őszintén szólva csak azt tudtam, hogy mi a különbség a nyílt és… Tovább »

Hello lombik

Január. Új év. Új élet. Az ember ilyenkor hajlamos mindent újragondolni. Fogadkozni, hogy idén aztán tutira minden másképp lesz. (Idén leadok 5 kilót, lefutok 5 km-t, egészségesebben étkezem, még kevesebb cukrot eszem, stbstb.). Idén én is sok mindent másképp csinálok. Csak egy valamit nem. Idén is mindent megteszek azért, hogy gyerekem szülessen. A tavalyi évben… Tovább »

Nyílt levél a Testemhez

Kedves Testem, Már jó ideje együtt vagyunk és azt gondolom, hogy itt az ideje, hogy elmondjam azt, hogy is érzek Irántad. Megmondom őszintén, éveken keresztül rettenetesen haragudtam Rád. És én sokáig sajnos nem is voltam ennek tudatában. Hogy mégis hogy derült ez ki számomra? Elmesélem… Pár hete voltam egy önfejlesztő workshop-on, ahol az volt az… Tovább »

Mit adott nekem az elmúlt 3 év?

Így a blog 2. születésnapja tájékán arra gondoltam, hogy leírom mit is jelentett nekem az elmúlt három év. Az a három év, amiben folyamatosan harcoltunk azért, hogy kisbabánk legyen. Öt sikertelen inszemináció után egyenlőre vesztésre állunk a csatában, de a harcot a végén úgyis mi fogjuk megnyerni. Nézzük is, hogy mi is volt az elmúlt… Tovább »

Múlt. Jelen. Jövő.

Mennyire van befolyással a múltunk a jelenünkre és a jövőnkre? Befolyásolnak-e olyan múltban történt események, amelyekről nem is tudunk? Milyen hatással vannak a gyerekkorban – jó szándékkal – elhangzott mondatok a felnőtt életünkre? Egyáltalán, létezik, hogy a tudatalatti nagyban befolyásolja a jelenünket és a jövőnket? Ezek azok a kérdések, amiknek a felszínét korábban csak kapargattam,… Tovább »

A meddőség mögött

Fogadjátok szeretettel az Allianz (www.allianz.hu) blogversenyére íródott bejegyzésemet: Pár éve olvastam, hogy jót tesz az ember lelkének, ha kiírja magából az érzéseit, gondolatait. Nevezhetjük akár terápiának is. Üdvözöllek Benneteket az én terápiámon. Nem is tudom, hogy hol kezdjem, hiszen annyi mondanivalóm lenne… Gondolkodtam azon, milyen címet adhatnék ennek a bejegyzésnek… “Ha nem jön a gyerek…”, “Mihez… Tovább »

Kontrollált életek

– Ne oda tedd a joghurtot a hűtőben, mert nem ott van a helye. -Miért hol van a helye? -A felső polcon -Szerintem nincs olyan, hogy ott van a helye. Ott van a helye, ahova éppen rakom. Nem tök mindegy, hogy melyik polcon van? -Nem, mert így, ha benézek a hűtőbe, akkor átlátom, hogy mit… Tovább »

A talpreflexológiáról röviden

A múlt héten gondoltam egy nagyot és elmentem talpreflexológiára. Kutakodtam a neten, hogy milyen kezelések vannak, kik végzik, miről is szól ez az egész. Abból indultam ki, hogy én kimondottan szeretem, ha masszírozzák, nyomkodják a lábamat. Ha módom lenne rá, minden este el tudnám viselni a talpmasszírozást. Komolyan, szerintem receptre kellene felírni az embereknek, annyira… Tovább »

Doktor úrnak még sincs varázskeze

Ezúttal mindent másképp csináltunk. Mondhatjuk akár, hogy babonából, de mondhatjuk azt is, hogy így jött ki a lépés. A 3. inszeminációs beavatkozás azonban mégis negatív eredménnyel zárult. 🙁 (A korábbi inszemekről itt és itt olvashatsz). Closty kúra pipa a ciklus 5. napjától a 9. napig, de ezúttal a tüszőrepesztés – a korábbiakkal ellentétben – irányított módon zajlott,… Tovább »

Apró örömök

A múlt héten sok olyan tevékenységben volt részem, amelyek kellemes emlékkel töltenek el, szívesen emlékszem rájuk vissza. Ezekből szemezgetek most Nektek egy kicsit. Hétfőn részt vettem egy előadáson/workshopon, melyet Zádrovich Aliz tartott, Anya leszek, ha eljön az ideje címmel. Alapvetően az endometriózis miatt akadályoztatott nőknek volt kitalálva a program, de számomra is nagyon érdekes volt. Találkoztam… Tovább »

Jógaórán jártam – avagy a Női lélek felemelése

Tegnap életem első jógaóráján jártam. Ez azért nagyon érdekes, mert korábban sosem vonzott engem a jóga, mint olyan. Mindig úgy gondoltam, hogy a jóga egy lassú mozgásforma, ami nem az én felpörgött, mindenbe belekapó, majd abbahagyó kis világomnak való. Azonban az utóbbi időben történt valami. Valami változott bennem. Azt hiszem, elkezdtem megérni a feladatra. Arra,… Tovább »

Amikor a petefészek (is) sztrájkba lép

A múlt héten eljött az idő amikor újra jegyet válthattam a következő ultrahangra, hogy megnézzük mekkora is az a pete, amit inszeminálni lehetne. Hát kérem, akkor ért az első sokkhatás. Ugyanis a 11. napon is csak 11 mm volt. Ez édeskevés az inszeminációhoz. Az ultrahangos doki meg is mondta – nem túl kedves stílusban -,… Tovább »

Rajzold le, hogy mit érzel… (avagy az érzéseim 3 képben)

Elég semmitmondó, amolyan minden mindegy állapotban/hangulatban érkeztem a minap Árvai Nórihoz, aki látva ezt a nihilt, úgy döntött, hogy rajzolni fogunk (vagyis én). Többféle érzést kellett papírra vetni, amihez előtte megkaptam az instrukciókat. Ebből most hármat osztanék meg veletek, bár előre bocsátom, hogy az egy enyhe kifejezés, hogy nem tudok rajzolni. Szerintem egy ügyes kezű óvodás is… Tovább »

A gyerek, mint válóok?

Mostanában sokat beszélgetünk a férjemmel arról, hogy milyen lelki akadályai (mivel úgy néz ki, hogy fizikai nem igazán van) is lehetnek a sikertelenségünknek. Sokat beszélgettünk arról is, hogy mindketten nagyon féltjük a kapcsolatunkat az előttünk álló feladattól. Most persze lehet ránk a követ vetni, hogy minek az ilyeneknek egyáltalán gyerek? Biztos nem is akarunk igazán… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!